Кошница (0 бр.) 0 лв. | Вход
ДЕСЕТИ ФЕСТИВАЛ НА ЗЕЛЕНИКАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ПРИРОДЕН ПАРК „СТРАНДЖА”

 ДЕСЕТИ ФЕСТИВАЛ НА ЗЕЛЕНИКАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ПРИРОДЕН ПАРК „СТРАНДЖА”

На 25 и 26 май 2013 г. ще се проведе Фестивал на зелениката, организиран от Дирекцията на Природен парк „Странджа“, към Изпълнителна агенция по горите. Гостите на това събитие ще имат възможност за 10-ти пореден път да се потопят в автентичната атмосфера на планината и да се насладят отново на гостоприемството на местните жители, както и на красотата на странджанската природа. Домакини тази година са селата Евренозово, Младежко и Бродилово.

Зелениката е емблематичното растение за Странджа, свързано с част от мистиката на планината, затова и ежегодният Фестивал на Зелениката е едно от най-значимите събития за региона. Посетителите ще се запознаят със самобитността на странджанското културно и духовно наследство, а любителите на природата - с разнообразието на редки и атрактивни растителни и животински видове, с красотата на Странджа планина.

Фестивалът ще предложи автентичен фолклор, кулинарни събития и демонстрация на занаяти, а за любителите на природата – разнообразни туристически маршрути с различна трудност и различни превозни средства.

Тази година Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Изпълнителната агенция по горите, Община Малко Търново, Община Царево и проект „Изграждане на кръгов веломаршрут „Устието на река Велека – м. Царското кладенче – с. Бродилово – устие на река Велека” и развитие на регионална мрежа на информационни центрове от парка”, финансиран от Княжество Монако.

 

Пълната програма може да откриете на сайта на ДПП „Странджа” - http://www.strandja.bg/.

източник: http://www.nug.bg/news/lang/1/id/1297/display

фондация америка за българия

БРОШУРИ

 

 
Приложение на растителната биомаса като възобновяем енергиен източник